Blog

Samostalno učenje engleskog jezika

Da li želite da naučite engleski brzo i lako?
Ovaj članak će Vam pomoći da na efikasan način i samostalno ovladate njime. U slučaju da već posedujete određeno znanje iz engleskog jezika, korišćenjem dole navedenih metoda lako ćete ga usavršiti. Pomenute metode su veoma delotvorne i uveliko se koriste širom sveta pri učenju različitih stranih jezika. Ljudi sličnih interesovanja su na ovaj način stekli i unapredili svoje znanje tako da ne postoji neki poseban razlog da isto to ne učinite.

Šta vam je sve potrebno da biste počeli sa učenjem?

Detaljnije»

Osam zlatnih pravila za efikasno pisanje na engleskom jeziku

8-pravila-za-efikasno-pisanje-na-engleskom-jeziku-thumbEngleski jezik može biti lak za osnovnu, jednostavnu, usmenu komunikaciju i sporazumevanje, međutim, mogu proći godine pre nego budete uspeli da razumete, govorite i napišete malo zahtevnije izraze, sintagme i gramatički besprekorne rečenice.

Dobra vest je da smo za Vas prikupili nekoliko osnovnih pravila za efikasno pisanje na engleskom jeziku, kojima uvek možete da se služite kako biste otklonili eventualne nedoumice.

Pa, krenemo redom.

Detaljnije »

Kembridž ispiti i sertifikati

kembridz-ispiti-thumbBilo da aplicirate za posao ili mesto na univerzitetu u inostranstvu, studentsku vizu ili radno mesto koje podrazumeva engleski jezik u Srbiji, Cambridge English ispit Vam može pomoći da ostvarite vaše akademske i profesionalne ciljeve. Sigurni smo da ste već baš sve bitne informacije o ovom međunarodnom ispitu čuli, kao i to koliko vam novih opcija otvara u Vašem profesionalnom i akademskom životu.

O ovom veoma popularnom ispitu se danas dosta govori, jer je zaista isplativa investicija koja ruši granične i jezičke barijere u poslovnom i akademskom okruženju. Jedan od razloga popularnosti i sve većeg interesovanja omladine je i to što…

Detaljnije »

Kako unaprediti konvrezaciju na engleskom jeziku?

kako-poboljsati-konverzaciju-na-engleskom-jeziku

Apsolutno najbolji način da se jezik nauči je upravo da ga što više koristite. Nije bitno da li znate samo desetak reči ili govorite tečno, govoreći jezik sa drugom osobom je definitivno najbolji način da ga naučite. Nemojte čekati da ga naučite potpuno da bi se osećali prijatnije dok govorite engleski jezik, jer verovatno će vam trebati dosta vremena da dostignete određeni nivo. Zato naterajte sebe da izadjete iz te udobne zone i počnite da koristite jezik već danas. Bićete zaprepašćeni koliko brzo ćete napredovati. Probajte da pronađete nekoga kome je engleski maternji jezik. Možda će hteti da vam posvete posla sata za razgovor,a vi pomozite njima da nauče srpski jezik. Na putovanjima se potrudite da što više govorite u prodavnicama, …

Detaljnije »

Kako da svom detetu obezbedite bolju budućnost?

kako-da-svom-detetu-obezbedite-bolju-buducnostU današnje vreme, kada više ni jedan fakultet, škola ili kurs ne garantuju siguran, stabilan i dobro plaćen posao, logično pitanje koje će svaki roditelj postaviti je – kako da svom detetu obezbedite bolju budućnost? U moru nestabilnih ekonomija, berzanskih kriza i neizvesnog tržišta rada, srećom, jedna stvar ostaje nepromenjena već decenijama – vrsno poznavanje engleskog jezika otvara mnoga vrata…i to širom sveta!

Zašto je to tako? Postoji nekoliko razloga koji nam odmah padaju na pamet, poput toga da je to jedan od najrasprostanjenijih jezika na svetu, da je to ”jezik” interneta i mnogih svetskih i evropskih Vlada i državnih institucija, ali počnimo redom…

Detaljnije »