Kako da svom detetu obezbedite bolju budućnost

kako-da-svom-detetu-obezbedite-bolju-buducnostU današnje vreme, kada više ni jedan fakultet, škola ili kurs ne garantuju siguran, stabilan i dobro plaćen posao, logično pitanje koje će svaki roditelj postaviti je – kako da svom detetu obezbedi bolju budućnost? U moru nestabilnih ekonomija, berzanskih kriza i neizvesnog tržišta rada, srećom, jedna stvar ostaje nepromenjena već decenijama – vrsno poznavanje engleskog jezika otvara mnoga vrata…i to širom sveta!

Zašto je to tako? Postoji nekoliko razloga koji nam odmah padaju na pamet, poput toga da je to jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu, da je to ”jezik” interneta i mnogih svetskih i evropskih Vlada i državnih institucija, ali počnimo redom…

Evo nekoliko najvažnijih razloga zbog čega je učenje engleskog jezika na visokom nivou važno:

  1. Kao što smo pomenuli, to je jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu. Engleski je maternji jezik za više od 400 miliona ljudi širom sveta, to je zvanični jezik u 53 države.
  2. To je jezik kulture, kompjutera, diplomatije, turizma, kao i mnogih drugih oblasti.
  3. Predavanja u hiljadama škola širom sveta su upravo na engleskom jeziku, kompletna literatura gotovo svih najboljih svetskih univerziteta je na ovom jeziku.
  4. Engleski je dominantan jezik svetskog biznisa, ukoliko želite da radite za neku od najvećih svetskih organizacija i kompanija, visok nivo poznavanja engleskog Vam otvara put ne samo ka zaposlenju u nekoj od tih kompanija, već i gotovo siguran napredak ka višim pozicijama u odnosu na one koje nisu na datom nivou jezika.
  5. Poslednji razlog je i najjednostavniji – zato što je učenje jezika zabavno! Pored same gramatike, vokabulara i pravopisa, naučićete i mnogo toga o drugim svetskim kulturama i običajima. A kada primetite da napredujete, da ste svakim danom predanog učenja sve bliži zadatom cilju, pa ima li boljeg osećaja od tog!?

U modernom svetu današnjice, poznavanje engleskog jezika jedna je od najvažnijih veština koju možete da razvijete do savršenstva. Zato je kao roditelj neophodno da usmerite svoje dete ka pravom cilju. Polaganjem jednog od ispita (IELTS, TOEFL, FCE, CAE i CPE) ono će steći neophodnu diplomu, odnosno, međunarodno priznat sertifikat koji će mu širom otvoriti vrata bolje i izvesnije budućnosti.

S obzirom da se pomenuti sertifikati koriste kao zvaničan dokument pri zaposlenju ili upisu na redovne, postdiplomske i specijalističke studije u zemlji i inostranstvu, s pravom se može reći da je ulaganje u učenje engleskog jezika ulaganje u sigurnu budućnost svog deteta!

O nama

Tokom svog petogodišnjeg postojanja, portal EngleskiJezik.Net pomogao je velikom broju naših sugrađana da upiše i pohađa kurseve engleskog po najpovoljnijim uslovima. Kako je naš sajt posvećen promociji obrazovanja, pozivamo i Vas da iskoristite priliku i upišete svoje dete, kako bi uz savremenu metodologiju i višedecenijsko iskustvo predavača naučilo engleski jezik u jednoj od najboljih beogradskih škola stranih jezika – Đuro Salaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *