Pripremni kursevi engleskog jezika za polaganje FCE, CAE i CPE ispita

Planirate da konkurišete za posao u inostranstvu, studentsku vizu ili radno mesto koje podrazumeva engleski jezik u Srbiji? Ukoliko je Vaš odgovor potvrdan, sigurno će Vas zanimati podatak da većina poslodavaca, vladinih organizacija i univerziteta pri konkursu za posao ili neke od stipendija zahteva da već posedujete određeni nivo znanja engleskog jezika. Polaganjem jednog od Kembridž ispita stičete neophodnu potvrdu odn. međunarodno priznat sertifikat koji će Vas znatno približiti cilju. S obzirom da se FCE, CAE i CPE sertifikati koriste kao zvaničan dokument pri zaposlenju ili upisu na redovne, postdiplomske i specijalističke studije u inostranstvu s pravom se može reći da ćete pohađanjem jednog od pripremnih kurseva napraviti pouzdanu investiciju u sopstvenu budućnost!Za sve Vas koji želite da ostvarite svoje potencijale pripremili smo posebno iznenađenje! Odlučili smo da vam pružimo priliku da se za bilo koji od navedenih ispita pripremate u jednoj od najboljih beogradskih škola stranih jezika „Đuro Salaj“ i da pritom dobijete poseban popust! Zahvaljujući izuzetnoj saradnji koju smo uspostavili sa njima sve polaznike koji se prijave putem našeg sajta očekuje popust od 30%. Za ovu saradnju odlučili smo se, jer znamo koliko je važan kvalitet koji škola pruža, kao i njen renome. Škola stranih jezika „Đuro Salaj“ je upravo poznata po svojoj dugoj tradiciji, velikom iskustvu i generacijama polaznika, koji su uspešno prošli njenu obuku. Među prvima je kod nas uvela pripremu za polaganje FCE, CAE i CPE ispita, a pored toga može se pohvaliti stoprocentnom prolaznošću obučenih kandidata.

Kao posebnu pogodnost nudimo i besplatnu prijavu za polaganje Kembridž ispita, tako da administrativni deo možete prepustiti nama. Takođe nudimo i mogućnost blok nastave vikendom, ukoliko vam zbog obaveza tokom radnih dana ne ostaje dovoljno vremena da se posvetite učenju jezika.

post-addvantage-web-banner

Priprema za FCE ispit

Pripremni kurs za FCE ispit

First Certificate in English odgovara višem srednjem nivou engleskog odnosno B2 nivou Zajedničkog evropskog referentnog jezickog okvira(CEFR). Znanje jezika na nivou B2 podrazumeva, između ostalog:

 

 • razumevanje glavnih ideja kompleksnih tekstova,
 • sposobnost duže konverzacije o prilično velikom broju različitih tema uz iznošenje stavova i argumenata,
 • pisanje jasnih, detaljnih tekstova u kojima se iznose stavovi i objašnjavaju prednosti i nedostatci različitih gledišta.

Pripremajući se za FCE ispit u Školi stranih jezika “Đuro Salaj” steći ćete ove i mnoge druge jezičke veštine.

Sertifikat koji se stiče nakon uspešno položenog ispita predstavlja potvrdu znanja i koristi se kao zvaničan dokument prilikom zaposlenja ili upisa na redovne, postdiplomske i specijalističke studije u inostranstvu. Glavna prednost FCE sertifikata je u tome što je međunarodno priznat i što važi do kraja života!

Da li je FCE za Vas?

 • Da li razumete tekstove koji potiču iz velikog broja različitih izvora?
 • Da li ste u stanju da razgovarate sa ljudima na engleskom o velikom broju različitih tema?
 • Da li razumete ljude koji govore engleski na radiju ili televiziji?

Ukoliko je Vaš odgovor na sva ova pitanja potvrdan, onda je on pravi ispit za Vas.

FCE kurs je koncipiran tako da se njime što bolje pripremite za polaganje istoimenog testa. Tehnike polaganja su uključene u nastavni program, a pošto su pisanje i govor najzahtevniji segmenti na njih je stavljen najveći akcenat.

Priprema za CAE ispit

Pripremni kurs za CAE ispit
Certificate in Advanced English je prvi od dva najviša nivoa Cambridge ispita iz engleskog jezika i nosi oznaku C1 prema skali Saveta Evrope.
CAE sertifikat je priznat od gotovu svih univerziteta i koledža u Britaniji, kao i širom sveta. Pored toga priznat je i od strane poslodavaca jer zadovoljava sve neophodne standarde i čini Vas kvalifikovanim za obavljanje komunikacije pri vršenju bilo kog posla.

Pohađanjem ovog kursa naučićete da se pouzdano snalaze u većini situacija u društvu, na poslu, kao i na studijama visokog obrazovanja koje se održavaju u zemljama engleskog govornog područja.

Cilj kursa jeste da se njime što bolje pripremite za polaganje CAE ispita, a nastavnim programom su obuhvaćeni svi segmenti i tehnike polaganja pomoću kojih ćete sigurno doći do željenog sertifikata.

Priprema za CPE ispit

Pripremni kurs za CPE ispit
Certificate in Proficiency in English je najviši nivo Cambridge ispita engleskog jezika i nosi oznaku C2 prema skali Saveta Evrope.
Sertifikat koji dobijate nakon položenog CPE ispita priznat je na skoro svim britanskim i svetskim univerzitetima i koledžima.
On predstavlja dokaz o potrebnom nivou znanja iz engleskog jezika i uzima se u obzir prilikom pohađanja postdiplomskih studija.
Osim toga priznat je od strane gotovo svih poslodavaca i smatra se neophodnim za obavljanje rukovodećih funkcija.

Nakon uspešno završenog kursa po znanju približićete se obrazovanom engleskom govorniku i možete smatrati da ste u potpunosti ovladali ovim stranim jezikom. Pored kvalitetne pripreme za polaganje CPE međunarodnog ispita ovo je ujedno glavni cilj kursa.

1 thought on “Pripremni kursevi engleskog jezika za polaganje FCE, CAE i CPE ispita

 1. Jelena

  Sve pohvale za profesore koji drze kurseve, moje iskustvo je sjajno, ispit je polozen iz prvog puta!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *